2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

Díjazták a legeredményesebb Segítő diákokat

Lezárult az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Segítő diákok címmel meghirdetett pályázata, amely az Iskolai Közösségi Szolgálat programot széles társadalmi körben volt hivatott megismertetni. A szakmai zsűri két kategóriában értékelte a benyújtott pályamunkákat. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2014. január 27-én került sor Budapesten a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban.

 

A diákoknak hirdetett kategóriában a Premontrei Szent Norbert Gimnázium két tanulója, Lichner Roland és Horváth Bence részesült díjazásban, míg a pedagógusok közül a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumból Kárpáti-Kladiva Krisztina munkáját értékelték a legkiemelkedőbbnek. A díjazottakat Thaisz Miklós, az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője köszöntötte és dr. Szvathné dr. Szalay Márta, az OFI főigazgató-helyettese tüntette ki.

A Segítő diákok pályázat célja volt a közösségi szolgálat népszerűsítése és olyan munkák összegyűjtése, amelyek konkrét megvalósult példákon keresztül mutatják be az egyénre és a társadalomra gyakorolt pozitív hatásait. Olyan tanulóktól vártak 2-4 perces filmeket, videoklipeket, akik az iskolai közösségi szolgálatban már részt vettek, így első kézből számolhattak be tapasztalataikról. Jelentkezhettek továbbá a közösségi szolgálatot iskolai szinten koordináló tanárok, akik 2-3 oldal terjedelmű szöveges-képes anyaggal mutathatták be az általuk vezetett programot. A pályázatra beérkezett munkákat az OFI által felkért szakmai zsűri értékelte.

Az ünnepélyes eredményhirdetést egy szakmai nap keretében rendezték, amelyen a díjazott diákok és pedagógusok mutatták be az általuk végzett tevékenységeket: a pedagógusok egyénileg, a diákok kerekasztal-beszélgetés formájában.

A pályázat támogatója volt az OFI mellett az OTP Bank Nyrt. és az Evopro Kft is.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.