2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

 

OKTV-győztesek és Bonis Bona-díjazottak a Pedagógusnapon

72 iskola 108 tanulója és 49 eredményes versenyfelkészítő tanár vehetett át elismerő oklevelet május 30-án a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban tartott ünnepségen.

 

A 92 éves múltra visszatekintő Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) a magyar köznevelésben a tehetséggondozás legismertebb fóruma. Idén több mint 22 ezer diák jelentkezett a 27 tantárgyból 38 kategóriában zajló versenyekre. Ezek népszerűségét mutatja, hogy a hazai középiskolák több mint feléből, 570 intézményből jelentkeztek tanulók.

A díjkiosztó ünnepségen a győzteseknek Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár adta át a díjakat, majd a Nemzeti Tehetség Program által alapított „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díj kitüntetettjeit köszöntötte. Sokéves eredményes tehetséggondozó munkájáért negyvenkilenc pedagógus, oktató részesült elismerésben. A Bonis Bona-díjat 2013-ban ítélték oda első alkalommal.
Az ünnepségen további díjakat is kiosztottak: húsz matematika szakos tanár kapta meg a Graphisoft SE által alapított Graphisoft-díjat, amelyet azok érdemelnek ki, akik a matematika tantárgyban kiemelkedő tehetséggondozó munkát végeztek. A Balla György Matematikai Alapítvány a matematikaverseny gimnáziumi kategóriája első helyezettjének adta át különdíját, míg a földrajz OKTV első három helyezettje – ebben az évben ötödik alkalommal – a Magyar Földrajzi Társaság által adományozott Ifjú Geográfus díjat vehette át.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.