2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

 

Ismét érettségire segít felkészülni a Diákhitel Központ

Idén irodalomtételekkel bővült a közösségi média felületén futó program

A Diákhitel Központ tavalyi nagy sikerű innovatív oktatási segédlete idén tovább bővült: a történelem-érettségitételek mellett idén irodalom tantárgyból kerültek fel új tartalmak a fiatalok által látogatott közösségi média felületére. A végzős középiskolásokat megcélzó applikáció a játékos formában történő tanulást erősíti, négy héten át kínál hasznos időtöltést a felhasználók számára.

A közösségi oldalakon eltöltött idő akár az érettségire való eredményes felkészülés szolgálatába is állítható. Ezt az állítást kívánja igazolni a Diákhitel Központ innovatív oktatási segédlete, amely színvonalasan kidolgozott irodalmi érettségi tételekkel és hozzájuk kapcsolódó kreatív tartalmakkal teszi emészthetőbbé és színesebbé az elvárt lexikális tudásanyagot. A négy héten át tartó sorozat folyamán heti öt kidolgozott magyar és/vagy világirodalom tétellel találkozhatnak a diákok, amelynek elsajátításáról heti ellenőrző kérdéssor kitöltésével kaphatnak visszacsatolást.


Az egyes fordulókban részt vevő játékosok azonban nem csupán értékes tudással, hanem hetente értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak. Az adott héten résztvevők között zenelejátszókat és könyvutalványokat sorsol ki a Diákhitel Központ, a kampányt végig követő fiatalok közül pedig e-book olvasókkal és népszerű nyári zenei fesztivál bérletekkel gazdagodik majd egy-egy szerencsés, kitartó, és „érett” fiatal.


Az évről évre bővülő segédlet érettségi tudásbázisként is szolgál a középiskolások számára, ugyanis az irodalomtételekkel párhuzamosan a tavaly kidolgozott 30 történelemtétel is elérhető. A felhasználói statisztikák jól mutatják, az alkalmazás sikerrel elérte célcsoportját: az oktatási segédletet aktívan használók száma a tavalyi évben meghaladta a háromezret, 70 százalékuk érettségiző és a felsőoktatásba frissen belépő diák volt.


Az alkalmazás elérhetősége: https://www.facebook.com/diakhitel/app_767513053259582

További információ: www.diakhitel.hu

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.