2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

 

Egyre többet tudnak a diákok a pénzügyekről – Megvannak a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő idei győztesei


Az ország 32 legjobb csapata mérte össze tudását június 2-án és 3-án a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő döntőjén, hogy kiderüljön, kik 2014 legjobb diákpénzügyesei. A versenyt egy zalaegerszegi, egy budapesti, egy mezőkovácsházi és egy pécsi csapat nyerte.

jun_12_pu_vetelkedo_E0602586„A K&H célja az, hogy a vetélkedő játékos feladatain keresztül a diákok olyan gyakorlati tudást szerezzenek, melynek köszönhetően pénzügyileg tudatos felnőttekké válnak. Ehhez a tanulási folyamathoz szeretnénk hozzájárulni immár negyedik éve a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedővel, és az érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén már 1081 csapat, összesen 4700 diák jelentkezett, ami a tavalyi számok másfélszerese” – mondta megnyitóbeszédében Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke.

A kétnapos döntőn a csapatok érdekes, izgalmas és elgondolkodtató feladatokat oldottak meg, hogy kiderüljön, kik 2014 legjobb diákpénzügyesei. Az alsó tagozatosok egyik kedvence volt az óriás társasjáték, valamint a betűről betűre játék, amikor a csapatoknak olyan pénzügyi fogalmakat kellett kitalálniuk, mint a minimálbér vagy a nemzeti bank. A felső tagozatosokra már összetettebb feladatok vártak, például az osztály egy délutáni programját kellett részletesen megtervezniük a költségigény feltüntetésével, és activityt játszottak olyan pénzügyi fogalmakkal, mint megtakarítás, munkaerő, biztonsági szál. Emellett gazdasági, pénzügyi híreket értelmeztek, és felolvasás után az kapott pontot, aki helyesen válaszolt a műsorvezető hírrel kapcsolatos kérdésére.

„Míg az én korosztályom még csak takarékbélyeget gyűjtött, ti már a bankautomaták, bankkártyák világával ismerkedtek. A vetélkedő során az is kiderült, hogy milyen jól lehet csapatban együtt dolgozni. Ha felnőttök, akár együtt is megvalósíthatjátok a megszerzett tudás segítségével az ötleteiteket, akár saját vállalkozást is indíthattok” – mondta értékelő beszédében Gönczi Gábor, az RTL Klub Fókusz című műsorának szerkesztő-műsorvezetője, a zsűri tagja.

Az 1–2. osztályosok versenyét a zalaegerszegi Kertvárosi Általános Iskola Liszt Ferenc Tagiskolából érkező Négy bankfióka nevű csapat nyerte. A 3–4. osztályosok közül a Bankangyalok csapata került ki győztesen, ők a 23. kerületi Török Flóris Általános Iskolát képviselték. Az 5–6. osztályosok közül a Csak Csinos Csajok csapat állhatott a dobogó legfelső fokára a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében. A 7–8. osztályosok kategóriájában a pécsi Sztárai Mihály Általános Iskola, Óvoda, Bölcsőde és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, a Dollars nyert. Ők idén negyedszer vettek részt a versenyen, tavaly negyedikek lettek a döntőn.jun_12_pu_vetelkedo_E0602645

Az értékelésben zsűritagként Gönczi Gábor, az RTL Klub Fókusz című műsorának műsorvezetője, Kohári Edit, a Frame Film Kft. ügyvezetője, dr. Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal Fogyasztóvédelmi Iroda munkatársa, Pálfi Györgyné Nikoletti Klára, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakértője, Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese, Horváth Magyary Nóra, a K&H csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, valamint Benczúr Katalin és dr. Kántásné dr. Szabó Ivett, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ képviselői vettek részt.

A győztes csapatok értékes nyereményeket kaptak, az alsósok tollasütőkészletet, logikai társasjátékot, 3D földgömb puzzle-t, míg a felsősök e-book olvasót, mp3 lejátszót és digitális képkeretet. Emellett különböző összegű ajándékutalványokkal díjazták az első három helyezett iskoláját és felkészítő pedagógusát is.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.