2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

 

Egy békéscsabai informatikus diák, Csongrádi Dávid is indulhat a jövő évi szakmai világbajnokságon

A soron következő szakmák világbajnokságát jövő év augusztusában rendezik a brazíliai São Paulóban; hatvan ország több mint ezer versenyzője méri majd össze szaktudását közel ötven különböző szakmában. A magyar csapat kiutazói között biztosan ott lesz egy fiatal békéscsabai informatikus, Csongrádi Dávid is, aki a HTTP Alapítvány által szervezett hazai válogatóversenyen az informatikai hálózati rendszergazda kategória győztese lett.

9_marc_14_Csongradi_DavidMárcius 5-én zajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az I. SkillsHungary Nemzeti Válogatóverseny a Hungexpo F pavilonjában. A rendezvényen tizenkét különböző szakmában választották ki azokat a versenyzőket, akik Magyarországot képviselik majd a soron következő szakmai világversenyeken. A WorldSkills 2015 világbajnokságot a brazíliai São Paulóban rendezik jövőre.

Az informatikai hálózati rendszeradminisztrátor szakma hazai felelőse már sok éve a HTTP Alapítvány, a mostani válogatóverseny fő támogatói az IT Services Hungary, a Cisco Magyarország, a Lufthansa Systems Hungária, a Microsoft Magyarország, a Profession.hu, az SRV Monitoring és a T-Systems Magyarország voltak.

A januári első fordulóban több mint 150 fiatal informatikus közül a legjobb 10 kvalifikálta magát a döntőbe. A fináléban a versenyzőknek olyan változatos és összetett munkakörnyezetben kellett helytállniuk, ahol Cisco hálózati eszközök, valamint Microsoft és Linux alapú rendszerek egyaránt megtalálhatók.

Az összesített eredmény alapján egy 20 éves békéscsabai fiatalember, Csongrádi Dávid bizonyult a legjobbnak, aki jelenleg a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium diákja, illetve az intézményben működő Cisco Akadémia hallgatója. Dávidra másfél éves nagyon komoly felkészülés vár, mielőtt Brazíliában összeméri tudását a világ legjobbjaival.

A verseny honlapja: http://ws2015.netskills.hu

A SkillsHungary honlapja: http://www.skillshungary.hu 

 

A HTTP Alapítványról

A HTTP Alapítvány (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) nonprofit közhasznú alapítvány. Fő célja az informatikai iparág szakember-utánpótlásának biztosítása, valamint informatikai hálózati képzések megvalósítása. Együttműködik a Cisco Hálózati Akadémia Programban és a Microsoft IT Akadémia Programban részt vevő oktatási intézményekkel, és kapcsolatban áll a programot támogató más, hasonló profilú hazai és nemzetközi cégekkel, illetve civil szervezetekkel. Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű felnőttek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítésére.

 

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.