2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

Flashmobbal a tehetségekért

A tehetség kötelez – minket, hogy támogassuk!

1881. március 25-én született a nagy magyar zeneszerző, Bartók Béla. A dátum minden évben Európa-szerte a tehetségek napja. Idén ez alkalomból az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Très Fort kórusa Mészáros Péter és Weiszburg Zsuzsanna vezetésével egy flashmobbal állította meg néhány percre a Corvinus Egyetem hétköznapi életét. A flashmob ceremóniamestere Street Gábor Huba volt.

A hallgatók jöttek-mentek, amikor megszólalt a kórus első szólama, amit még másik kettő követett. A produkció csupán néhány percig tartott, de az énekhang betöltötte a teret és felkeltette az érdeklődést. Az esemény meghívott vendégművésze a Nemzeti Tehetség Program arca, Gubik Petra színművésznő, a Sugarloaf együttes énekesnője volt, aki egy dal erejéig csatlakozott a flashmobhoz.

A Nemzeti Tehetség Program ezzel a vidám, látványos aktivitással szerette volna felhívni a figyelmet a magyar tehetségekre és a hazai tehetséggondozásra. A Nemzeti Tehetség Program célja a tehetséges fiatalok és az őket segítő mesterek közös munkájának elősegítése. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) mint a Nemzeti Tehetség Program szakmai irányítását ellátó szervezet fő célkitűzése, hogy egyetlen tehetség se vesszen el, mindenki kapja meg azt a támogatást, amire szüksége van.

A Nemzeti Tehetség Program egyik mottója: 1% adó, 100% tehetség. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai irányításával működő Nemzeti Tehetség Program keretében eddig több mint 650 ezer fiatal kapott támogatást a felajánlott 1 százalékokból. Mi a közös Petőfi Sándorban és a Nemzeti Tehetség Programban? A válasz: 1823. Ez egyszerre Petőfi Sándor születési éve és a Nemzeti Tehetség Program technikai száma. Ajánlja fel adója 1%-át a tehetségekért, a jövőért!

www.1823.hu

facebook.com/1823


 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.