2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

 

Javaslatok az új közoktatási törvénytervezethez

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2010. december 3-án tette közzé honlapján az új közoktatási törvény és a pedagógus-életpályamodell tervezetének vitaanyagát. Intézetünk szakmai kollektívája a tervezetek korrekciójához, javításához 2010. december 30-án építő jellegű vélemény- és javaslatcsomagot juttatott el az Oktatásért Felelős Államtitkársághoz.

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai kollektívája élve azzal a felkínált lehetőséggel, melyet 2010. december 10-én az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és intézetünk közös szervezésében Új irányok az oktatásban címmel megrendezett konferencián, valamint dr. Gloviczki Zoltán helyettes államtitkár úr 2010. december 9-én a Fővárosi Pedagógiai Napok keretében szervezett Plenáris konferenciánkon személyesen is tolmácsoltak felénk, miszerint komolyan számítanak a közoktatási törvény, valamint a pedagógus-életpályamodell tervezett törvényjavaslatainak vitaanyagához fűzött véleményünkre, úgy gondoltuk, hogy élve a figyelemmel és lehetőséggel, intézetünk egy komplex vélemény- és javaslatcsomaggal járul hozzá a vitaanyagok felülvizsgálatához.
Bízunk abban, hogy egybeszerkesztett javaslataink érdemben hozzájárulhatnak a kevésbé átgondolt tervek felülvizsgálatához, illetve a jó kezdeményezések megerősítéséhez.

A szakmai kollektíva nevében:
Sárik Zoltán,
az MFPI igazgatója

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet véleménye - letöltés

 

 

 
(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2010. Minden jog fenntartva.