2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

 

Ismét magyar tulajdonban a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó

Továbbra is a minőségi tananyagok és eszközök biztosítása marad a fókuszban

Hét év után ismét 100 százalékos hazai tulajdonba került vissza Magyarország legjelentősebb oktatási fejlesztő műhelye, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt., miután a Sanoma értékesítette tulajdonrészét a meghatározó tankönyvkiadóban. A tulajdonosváltás a Tankönyvkiadó céljait, tevékenységét nem érinti: a vállalat továbbra is a nemzeti köznevelési rendszer megújulásához szükséges minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának.
A Sanoma azt követően döntött a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt-t (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó) birtokló NTK Oktatási Holding Zrt. értékesítéséről, hogy felismerte, a tulajdonosváltást követően Magyarország legnagyobb oktatási cégcsoportja megfelelően tud majd reagálni a hazai oktatáspolitika változásaira. A változás nem érinti sem a Sanoma, sem az NTK stratégiai elképzeléseit. A menedzsment vezető tagjai nem terveznek jelentős változást a mértékadó magyar tankönyvkiadó céljaiban és vezetésében.
Az NTK Magyarország vezető tankönyvkiadójaként továbbra is a nemzeti kultúra egyik legjelentősebb megőrzője és átadója a jövő nemzedékei számára. A kiadó az összes iskolai évfolyam minden tantárgyához készít tankönyvet, taneszközöket, a legtöbb tárgyból többfélét is. Az általános és középiskolai, valamint a felsőoktatási kiadványok mellett folyamatosan felvállalja a nem üzleti célú, speciális – többek között a sajátos nevelési vagy a nemzetiségi – igényeket is kielégítő tananyagok fejlesztését. Az NTK kiadványainak többsége színes, a legmagasabb szintű felhasználói elvárásokhoz igazodik. A kiadó a magyar pedagógiai hagyomány legjavára támaszkodva – nemcsak a tartalmat, hanem a kivitelezést tekintve is – nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Kínálatában a legújabb igényekhez igazodva kiemelt szerepet kapnak a digitális tananyagok is. „A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó a jövőben is a minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának. A kiadó továbbra is mindent megtesz azért, hogy alkalmazkodjon a változó tankönyvpiaci szabályokhoz. A hazai tankönyvpiac meghatározó szereplőjeként felelősséggel tartozunk a pedagógusoknak, gyermekek tízezreinek, a jövő nemzedékeinek” – mondta el Kiss János Tamás, az NTK vezérigazgatója.
A tranzakció az NTK-Oktatási Holding Zrt.-hez tartozó minden leányvállalatot érint, így a Perfekt Zrt-t is, amely piacvezető a hazai pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában.

Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt. (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.)
A több mint 60 éves Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt. (NTK) Magyarország meghatározó tankönyvkiadója, mely kiváló minőségű, modern, a XXI. századi igényeknek megfelelő tananyagokat készít az általános és a középiskolai diákok és tanárok, valamint az egyetemi és főiskolai hallgatók részére. Az NTK több mint 2500-féle tankönyvet és számos oktatást segítő eszközt ad ki. Az NTK a nemzetiségi és sajátos nevelési igényű tanulók számára is széles palettájú kínálattal rendelkezik.

www.ntk.hu

www.facebook.com/NemzedekekTudasa

www.youtube.com/NemzedekekTudasaTK

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.