2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

Továbbra is a mérlegképes könyvelő a legnépszerűbb OKJ-képzés

A felnőttképzéssel foglalkozó, a pénzügyi-gazdasági szakképzések területén piacvezető, országos hálózattal rendelkező Perfekt Zrt. saját adatai alapján összeállította a legnépszerűbb gazdasági OKJ-s képzések 2014-es toplistáját a tavaszi beiskolázások eredményeképpen. Az előző évhez hasonlóan, a tanfolyamok közül a mérlegképes könyvelő képzés áll az első helyen, ami nem meglepő, hiszen elismert és átlagon felüli kereseti lehetőséget jelentő szakképesítésről van szó. A lista második helyezettje a társadalombiztosítási ügyintéző lett, amelyet a bérügyintéző-képzés követ a rangsorban. A 2013 őszén átalakult új OKJ-rendszerben is a legnépszerűbbek közé tartoznak a pénzügyi képzések, hiszen ezekkel tervezhető idő alatt keresett szakképesítést lehet szerezni.

Gazdasági OKJ-s képzések toplistája
a Perfekt Zrt.-nél (2014)

1. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
2. Társadalombiztosítási ügyintéző
3. Bérügyintéző
4. Pénztárkezelő és valutapénztáros
5. Adótanácsadó

Évek óta a gazdasági OKJ-s képzések vezetik a Perfekt toplistáját: a nagy népszerűség oka, hogy a munkaerőpiacon keresettek és a legjobban megfizetettek közé tartoznak ezek a szakmák. A munkáltató oldalán jelentkező igények miatt is szükség van ezekre a képzésekre, hiszen a pénzügyi-adójogi környezet gyakran változik, a pénzügyi-számviteli területen dolgozóknak pedig fontos, hogy naprakész tudással rendelkezzenek. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál nyilvántartott névjegyzékek is azt tükrözik, hogy ezek a szakmák kelendőek: ma Magyarországon közel 60 ezer aktív mérlegképes könyvelőt és több mint 6 ezer adótanácsadót tartanak nyilván.

Az OKJ 2013 őszén átalakult rendszerében is megőrizték népszerűségüket a pénzügyi-gazdasági képzések. Bár a korábbi 1300 tételes lista 632 szakképesítésre szűkült és a képzések ideje is átalakult, továbbra is sokan érdeklődnek ezek iránt a szakképesítések iránt. „Pénzügyi OKJ-s képzések mellett három érvet említenek leggyakrabban a hallgatók. Az első, hogy keresettek a munkaerőpiacon. A második, hogy a képzési idő hossza és a megszerezhető szakképesítések ár-érték aránya kiemelkedően jó. A harmadik érv pedig az, hogy az egymásra épülő pénzügyi szakképesítések tervezhető karrierlehetőséget jelentenek” – mondta el Bársony Csaba, a több mint 60 éves múlttal rendelkező felnőttképző intézmény, a Perfekt Zrt. oktatási igazgatója.

Az OKJ-s képzések rugalmas időbeosztása lehetővé teszi, hogy munka vagy család mellett is részt lehessen venni a tanfolyamokon. Bársony Csaba szerint a beiratkozók egy része pályát szeretne váltani, ismereteit mélyítené, bővítené, de olyan is van, aki fizetését növelné vagy előre szeretne lépni a vállalati hierarchiában. „Ezeknek a szakképesítéseknek az is az előnyük, hogy a frissen érettségizettek pénzügyi vagy számviteli ügyintézőként éppúgy megtalálják a maguk számítását, mint a szakirányú felsőfokú végzettséggel és szakmai gyakorlattal rendelkezők adótanácsadóként” – tette hozzá.


Perfekt Zrt.

A Perfekt Zrt. az NTK Oktatási Holding Zrt. tulajdonában van. A Perfekt Zrt. olyan oktató és kiadó vállalkozás, amely több mint 60 éve meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezető a pénzügyi-gazdasági és a társadalombiztosítási képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában. A Perfekt Zrt. országos hálózattal, minden megyeszékhelyen kihelyezett központtal rendelkezik és komplex képzési szolgáltatást nyújt az oktatástól a tananyagellátáson át egészen a vizsgáztatásig.

www.perfekt.hu

www.facebook.com/PerfektKepzes

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.