2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

 

A Tizenkettő nem egy tucat! pályázat győztesei

Több mint 2700 szavazat érkezett azokra a kisfilmekre, amelyeket középiskolás médiacsapatok késztettek a Tizenkettő nem egy tucat! elnevezésű pályázat felhívására. Az elkészült alkotások tehetséges fiatalokat mutatnak be kisfilmek vagy interjúk formájában.

 

A 25 döntős filmre 5 kategóriában lehetett szavazni. A Matehetsz szakmai zsűrije az alábbi alkotásokat találta a legjobbaknak:


Tudomány és technika kategóriában a Plaszkó Noelt bemutató Egy modern polihisztor című kisfilm győzött 410 szavazattal, amely a miskolci Földes Ferenc Gimnázium médiaszakkörének munkája. Szakkörvezető tanár: Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet.


A sport kategóriát a Regionális Mesterség Központ REMEK médiaszakkörének munkája, a Szeifert Gézáról szóló kisfilm, A karatebajnok nyerte meg 174 szavazattal. A médiaszakkört Bazsó Miklós vezette.


A Pécsi Művészeti Gimnázium két kategóriában is győzött. Előadóművészet kategóriában a Szigyártó Szandrát bemutató filmmel – Szívvel lélekkel a táncos pálya felé – 434 szavazattal, Alkotóművészet kategóriában pedig a tipográfus Dublecz Dánielt bemutató filmmel – A tipográfia mestere – 255 szavazattal. A szakkör vezetője: Rajnai Richárd.


Az Egyéb kategória győztese A rádiózás ifjú tehetsége című, Tóth Viktóriát bemutató kisfilm lett 278 szavazattal, amely a Széna Tehetségpont médiaszakkörének munkája. Szakkörvezető tanár: Bánkúti Gábor.


A döntőbe került filmek itt megtekinthetők.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.