2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

 

Pécsi múzeumok: iskolás csoportoknak egyedi programcsomagok 2014. szeptember 30-ig


junius_11_2_foto3_SforzaA Pécsre látogató iskolás csoportok most még gazdagabb kulturális és tudományos élményben részesülhetnek. A Janus Pannonius Múzeumban nemrég megnyílt, XXI. századi technológiát felvonultató Leonardo, a reneszánsz zseni című interaktív tárlat egyedi programcsomagokkal várja a diákokat.

A pécsi Leonardo, a reneszánsz zseni című tárlat minden idők legátfogóbb összegzése a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságának, és Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A kiállítás látogatói többek között megcsodálhatják a lángelme automobilját, a repülő embert és az emberi test arányait hűen tükröző Vitruvius-tanulmányt. A kiállítás egyaránt bemutatja a kifinomult művészt, az utánozhatatlan rajzolót, a gépezetek működési elveit fürkésző feltalálót és a repülést, az anatómiát tanulmányozó tudóst. Leonardo életművének, így a tárlatnak is szerves része továbbá a Széchenyi téren elhelyezett mérethű Kolosszus, a 8,5 méter magas, 13 tonnás lószobor.

A kiállítás szervezői megkülönböztetett figyelemmel kezelik az iskolás csoportokat. A Janus Pannonius Múzeum által üzemeltetett tárlatra látogató általános és középiskolás osztályok jelentkezését ötfős múzeumpedagógus-csapat várja. A diákoknak személyes tárlatvezetést ajánlanak, amely legkésőbb a látogatás előtt öt nappal kérhető. Újdonság, hogy most már hétfőn is látogatható a kiállítás.

„A Leonardo-tárlat iránt nagy az érdeklődés, a nyitás óta folyamatosan érkeznek az iskolás csoportok, osztályok – mondta Tillai Gábor, a JPM kulturális menedzsere. – Érdemes időben lefoglalni az időpontot a tárlatvezetésre, hiszen már júniusra is számos csoport bejelentkezett.”junius_11_3_IMG_5813

Leonardo remekművei mellett a látogatók kedvezményesen megnézhetik többek között a Vasarely-, a Csontváry- és a Zsolnay-tárlatot is. A múzeum valamennyi kiállítására szóló jegyek vásárlása esetén a Pécsre kiránduló osztályok húsz fő felett csoportos diákkedvezményben részesülnek.

A Leonardo, a reneszánsz zseni című tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

A Pécsre érkező osztályokat ezenkívül egyedi programcsomagokkal várják, amelyekben többféle szállás- és étkezési lehetőséget kínálnak fel számukra. Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán (www.leonardopecs.hu) a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon, továbbá a leonardopecs@gmail.com e-mail címen. Itt lehet tájékozódni a tárlatvezetésre már lefoglalt időpontokról is.

További információk: www.leonardopecs.hu

A legfrissebb hírek, információk: www.facebook.com/leonardopecs

A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít. További információ: http://pecsimuzeumok.hu

Janus Pannonius Múzeum: http://www.jpm.hu/

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.