2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

 

Kiválasztották a legtehetségesebb fiatalokat

A 20 év alatti fiatalok számára szervezett 2013–2014. évi 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny akadémikusokból, gazdasági szakemberekből álló, 18 tagú bírálóbizottsága hosszas értékelés után döntött, és kiválasztotta a műszaki, illetve a természettudomány területén a legtehetségesebb magyar fiatalokat.

 

A több mint 100 pályázó közül kiemelt 21 magyar fiatal tudományos, illetve műszaki ötleteit dolgozta ki, valósította meg és mutatta be. Ezek a kidolgozott projektek a június 10-i hivatalos eredményhirdetés után megtekinthetők a Design Terminálban.

A fiatalok többek között az alábbi kérdésekre kerestek válaszokat:
• Hogyan lebeghet egy elektromágneses vezérlésű kisautó?
• Milyen eszközzel tanulhatunk a leggyorsabban?
• Lehetséges-e egy szénnanocsövet impregnálni különböző fém-oxidokkal?

Ezek mellett a látogatók megtekinthetnek többek között cukorbetegek számára készített applikációt, megnézhetik, hogyan lehet természetes módon megakadályozni hobbitavak algásodását, és megismerhetik a molekuláris biokontroll folyamatát is.

A kiállításon megtekinthető lesz az Egyesült Államokban zajlott, fiatal tudósjelöltek olimpiáján második helyezést elért Hegyesi Donát nagy érdeklődést kiváltó pókerező robotja is.

A tizenéves tehetségek 22 saját standdal, demonstrációs eszközökkel várják a látogatókat, illetve az esetleges start up vállalkozások befektetőit.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.