2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

 

Jön az érettségi: ingyenes felkészítőkkel segít a Nemzedékek Tudása Akadémia

A Trefort, a Fazekas és a Radnóti tanárai videón dolgozták ki a témaköröket

Ingyenesen elérhető érettségi felkészítőket tett közzé a Nemzedékek Tudása Akadémia. A matematika, történelem és irodalom tantárgyak érettségi témaköreihez rövid videókat, valamint egyéb tartalmakat, például prezentációkat, összefoglalásokat tölthetnek le a diákok. A videókon három budapesti gimnázium vezetőtanárának az érettségi témakörökhöz kapcsolódó előadása látható. A középszintű érettségire felkészítő anyagok április végéig folyamatosan bővülnek és bárki számára ingyenesen elérhetőek az interneten.


Az idén érettségizőknek már csak egy hónap áll rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a május 5-én startoló írásbeli vizsgákra. A felkészülést megkönnyíti a Nemzedékek Tudása Akadémia új kezdeményezése, amely multimédiás formában teszi közzé a főbb érettségi témakörökhöz a tananyagot. Az erettsegivideok.ntk.hu oldalon bárki elérheti az irodalom, matematika és történelem tantárgyak középszintű érettségi felkészítőit. Az oktatási anyag különlegessége, hogy minden videó interaktív menürendszerrel rendelkezik, ezzel is megkönnyítve a tanulás és ismétlés folyamatát. A videók mellett az egyes témakörökhöz prezentációkat, összefoglalásokat, mintafeladatsorokat, egyéb segédanyagokat is le lehet tölteni.
A rövid videoórákat három budapesti gimnázium vezetőtanára tartja: dr. Gerőcs László, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola, Foki Tamás, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint Arató László, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium tanára a gyakorlati pedagógiai munka mellett a tananyagok összeállításában is komoly tapasztalattal rendelkeznek. A diákok akár kérdésekkel is fordulhatnak az Akadémia szakértőihez az Érettségi videók Facebook oldalán.
„Nonprofit szervezetként célunk, hogy minél több érettségizőhöz eljussanak a minőségi tananyagok és mindenkinek egyenlő esélye legyen a tudás megszerzésére” – mondta el dr. Dobay Péter, a Nemzedékek Tudása Akadémia ügyvezető igazgatója. „A diákok mellett az ingyenesen elérhető prezentációk és vázlatok akár a pedagógusok számára is segítséget nyújthatnak a felkészítésben. Kezdeményezésünket a legpatinásabb hazai tankönyvkiadó támogatja szellemi értékeivel” – tette hozzá.
„Az Akadémia szellemiségével összhangban számunkra is fontos a felnövekvő nemzedékek oktatásának támogatása, a pedagógusok munkájának megkönnyítése, ezért szívesen csatlakoztunk tananyagainkkal, kiegészítő tartalmakkal a mindenki számára elérhető érettségi videókhoz” – mondta el Kiss János Tamás, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó vezérigazgatója.


A Nemzedékek Tudása Akadémia által készített érettségi felkészítő anyagok elérhetőek az alábbi online felületeken:
Weboldal: erettsegivideok.ntk.huYouTube csatorna: www.youtube.com/ErettsegiVideokFacebook: www.facebook.com/erettsegivideokBemutató videó: www.youtube.com/watch?v=YNYdS9nSRYAAz oldalak folyamatosan frissülnek, ezért érdemes nyomon követni az újonnan felkerülő tartalmakat is.


Nemzedékek Tudása Akadémia
A Nemzedékek Tudása Akadémia Nonprofit Közhasznú Kft. tevékenységének fő területei: pedagógiai ismeretterjesztő rendezvények szervezése tanárok részére: szakmai, módszertani témákban, időskorúak oktatása a Senior Akadémia programsorozat keretében, határon túli magyar fiatalok részére magyar nyelvű tananyagok biztosításának támogatása, valamint oktatástechnológiai fejlesztési projektek támogatása.
 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.