2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

 

Hidak a Dunán – Kiállítás 2014. július 16-ig

Híd 8200 gyufaszálból, mini vasbeton híd és az összes dunai híd művészi fotója látható a Hidak a Dunán című kiállításon a Közlekedési Múzeumban. A kiállítás Gyukics Péter fotóival mutatja meg a Duna hídjait a forrástól a torkolatig. A tárlatot 16 nagyméretű, különleges hídmodell teszi teljessé, amelyek a hídmakett pályázatra érkezett pályaművek, tehát amatőr modellezők munkái.

 

A kiállításon látható modellek egy olyan pályázatra születtek, amelyen amatőr modellezők két kategóriában versenyezhettek: hazánk hídjai közül készíthették el egynek a modelljét vagy fantáziahidat építhettek.

A pályázatra olyan különleges alkotások is érkeztek, és láthatók a kiállításon, mint a szolnoki Tiszavirág híd nagyméretű gyufaszálakból épített modellje, a biatorbágyi híd 1:50-es léptékű, hihetetlenül részletgazdag modellje vagy egy egyméteres vasbeton híd, amelynek alkotója a vasalást is külön elkészítette.

A látogatók gyakorlatilag teljes képet kapnak arról, hogy milyenek a hidak, hogyan épülnek fel, milyen szerkezeti sajátosságaik vannak.

A kiállított hidakról további leírás itt olvasható.

A kiállítás helye: Közlekedési Múzeum (Budapest XIV. kerület, Városligeti krt. 11.)

A kiállítás 2014. május 16. és július 16. között látható.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.