2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

 

Földhangoló Ökotábor 2014 – Fenntarthatóság a gyakorlatban, közösségben a hegyek között

Ebben az évben második alkalommal rendezik meg a Földhangoló Ökotábort a Börzsöny tövében, távol a világ zajától egy nagy múltú és virágzó jelenű idilli falucskában. Augusztus 11–17-ig a táborozók kiszakadnak a fogyasztói társadalom mókuskerekéből és kísérletet tesznek az életmódváltásra.

 
Az utóbbi néhány évben szerencsés módon egyre többet hallani fenntarthatósági kérdésekről. Egymást érik a különböző árnyalatú és típusú zöld szervezetek által hirdetett események. Aki keres, zavarba ejtően sok programot, eseményt, önkéntes lehetőséget talál, hogy tegyen valamit pótolhatatlan közös kincseink pazarlása ellen. Olyan esemény viszont meglehetősen kevés van, amely az élet számos fontos területét egyszerre érintve száll szembe fogyasztói jelenünk egyik legnagyobb kihívásával.

A Földhangoló Ökotábor egyhetes programjai a zöld háztartásvezetéstől az erdőjáráson át a lelki és szellemi egészség megőrzéséig tartanak. Mindez művészettel, jógával, tábortűzzel, zenével és témába vágó beszélgetésekkel, előadásokkal fűszerezve. A digitális méregtelenítés jegyében kikapcsolható a mobiltelefon, otthon hagyható a számítógép. Helyettük tábortűz, csillagos ég és valódi emberi kapcsolatok kialakulása várható. A túlpörgő mindennapjaink világától való eloldódás aktív formája ez, amely a természetes folyamatoktól elidegenedett egyén fenntartható közösségi létbe való visszatalálását segíti.

Rendhagyó módon a tábor nem ér véget a hazautazással. A szervezők bevallott célja, hogy hosszú távon is értékes kapcsolat épüljön ki a résztvevők között. Az év további részében tehát több programmal és találkozóval, eszmecserével, egy igazi közösség működésével igyekszik az idei földhangolás is hozzájárulni ahhoz, hogy egy boldogabb és természetesebb világot mondhassunk magunkénak.

Időpont: 2014. augusztus 11–17.
Helyszín: Nagybörzsöny

További információ: www.kiskozossegek.hu/foldhangolo
 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.