2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

Filmújdonságok júliusban a Mozinet forgalmazásában


A Mozinet forgalmazásában júliusban két film kerül országosan a mozik műsorára.

A pap gyermekei (16)
színes, horvát–szerb film

Rendezte: Vinko Bresan
Forgatókönyv: Vinko Bresan, Mate Matisic
Fényképezte: Mirko Pivcevic
Producer: Ivan Maloca
Zene: Mate Matisic
Vágó: Sandra Botica

Főszereplők: Kresimir Mikic, Niksa Butijer, Marija Skaricic

jun_26_apapgyermekei_jelenetkepHa fogynak a hívek, ne várj a csodára!

Az önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse Don Fabijan, egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik arról, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyermekszaporulatot. Egyre bonyolódó akciótervéhez tettestársakra lel Petar, az újságárus és Marin, a gyógyszerész személyében, azonban a bébi boom váratlan következményekkel jár.

A Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál egyik közönségkedvencét a legjobb vígjáték kategóriában Európa-filmdíjra jelölték, a Szaloniki és Pulai Filmfesztiválról pedig díjjal tért haza. A pap gyermekei hazájában nemcsak az évben, de Horvátország fennállása óta az egyik legnépszerűbb hazai produkcióvá vált.

Eredeti cím: Svecenikova djeca
Nemzetközi cím: The Priest’s Children
Gyártó: Interfilm
Hossz: 93 perc
Országos bemutató: 2014. júius 17.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

*

Frank (16)
színes, angol–ír film

Rendezte: Lenny Abrahamson
Forgatókönyv: Jon Ronson, Peter Straughan
Fényképezte: James Mather
Producer: Ed Guiney, David Barron, Stevie Lee
Zene: Stephen Rennicks
Vágó: Nathan Nugent

Főszereplők: Michael Fassbender, Domhnall Gleeson, Maggie Gyllenhaal, Scoot McNairy

„Michael Fassbender csodálatos!” – Vanity Fair

Az Oscar-jelölt Michael Fassbender (12 év rabszolgaság, Shame – A szégyentelen, Prometheus) alakítja Franket, a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontemberét ebben az egyéni hangulatú zenés vígjátékban. Frank még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi – és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll.jun_26_frank_jelenetkep

Ebbe a furcsa társaságba érkezik az ambíciókkal teli Jon (Domhnall Gleeson – Időről időre, Anna Karenina, Star Wars – Episode VII), akinek a legvadabb álmai válnak valóra, amikor egy váratlan üresedés miatt, pusztán kényszerűségből felveszik a bandába. A kis csapat hamarosan maga mögött hagyja a civilizációt, egy kis erdei házban kezdenek el kísérletezgetni, hogy megalkossák a tökéletes albumot – Jon pedig kénytelen felismerni, hogy a zenészélet nem annyira egyszerű, mint ahogy a bulvárlapokban olvassuk. A kezdeti feszültségek tovább fokozódnak, ahogy a The Soronprfbs elkezd népszerűvé válni az interneten és Jon megpróbál összejönni Frank ördögien szexi alkotótársával, Clarával (Maggie Gyllenhaal – A sötét lovag, Hisztéria, A titkárnő).

Lenny Abrahamson a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott filmjében a szupersztár Michael Fassbendert tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész, akinek alakítását a Vanity Fair csodálatosnak, az Indiewire pedig mesterinek nevezett, ezúttal még énektudását is megcsillogtatja!

A bármennyire is hihetetlen, de igaz történeten alapuló Frank július 31-én kerül országosan a mozikba, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

Eredeti cím: Frank
Nemzetközi cím: Frank
Gyártó: Element Pictures, Runaway Fridge Films
Hossz: 95 perc
Országos bemutató: 2014. július 31.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.