2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

 

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészettörténeti és Műemléki Tanszéke

A műemlékekkel kapcsolatos kutatási eredményeket fókuszba helyező együttműködési megállapodást kötött az MNV Zrt. és a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszéke az intézmények közötti közös szakértői tevékenység erősítése érdekében. A megállapodás értelmében az MNV Zrt. állami tulajdonban lévő műemlékek látogatásának lehetőségével, adatokkal és konzultációval is segíti az egyetemi hallgatók feladatainak elvégzését.

Az együttműködési megállapodás azzal a céllal jött létre, hogy a BME Építészmérnöki Kar Építészettörténeti és Műemléki Tanszéke és a társaság tevékenysége hosszú távon minél szorosabban összekapcsolódjon.

Az együttműködés keretében az egyetem állami tulajdonú műemlékekkel kapcsolatos kutatásairól tájékoztatja az MNV Zrt.-t, az együttműködő felek ugyanakkor kölcsönös hozzáférést biztosítanak az archívumaikban található műemléki vonatkozású anyagokhoz.

A megállapodás értelmében a felek kidolgozzák azokat a feltételeket, amelyek alapján a Műemlékvédelmi és Épületdiagnosztikai Labor és a tanszék szakmai teljesítménye összekapcsolható az MNV Zrt. aktuális örökségvédelmi tevékenységével. A közös munka során felvetődhet olyan doktori kutatás megindítása is, ahol az egyetem háttérkutatást folytathat az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami vagyonelemek örökségvédelmi kezeléséhez vagy egyes konkrét műemlékekhez.

Az MNV Zrt. az Építészettörténeti és Műemléki Tanszék oktatói és hallgatói számára, feladataik elvégzése céljából, biztosítja az állami tulajdonú műemlékek látogatásának lehetőségét. Amennyiben az egyetemi kutatások tárgyát képezik a műemlékek, az MNV Zrt. adatokkal, korábbi tervekkel, konzultációs lehetőséggel is segíti a munkát.

Az együttműködő felek vállalják továbbá, hogy értesítik egymást szakmai kiadványaikról, tudományos rendezvényeikről, kutatási eredményeikről. Részvételi lehetőséget biztosítanak egymás szakmai rendezvényein. Az MNV Zrt. megismerteti a tanszék tevékenységét a többségi állami tulajdonú társaságokkal, és megvizsgálják, hogy az egyetem szolgáltatásait, kutatásait a társaságok mely területeken tudják alkalmazni munkájuk során. A társaság kezdeményezheti továbbá az együttműködést az egységes jogalkalmazás elősegítése érdekében.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.