2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

 

Egyre több fiatal választja az OKJ-s képzéseket

Az elmúlt években folyamatosan növekedett az OKJ-s képzésekre jelentkező 18–25 év közötti fiatalok száma – állapította meg a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. saját adataiból készült elemzése. Az országos hálózattal rendelkező intézmény szakértője szerint növeli a munkaerőpiacon keresett szakmákat kínáló OKJ-s képzések vonzerejét, hogy az államilag finanszírozott felsőoktatási képzésekre nehéz bekerülni és a felsőoktatási tanulmányok anyagi terhei is emelkednek. A most érettségizők számára az is fontos szempont, hogy plusz felvételi pontot is jelenthetnek az OKJ-s képzések, illetve a megszerzett képzettséggel akár azonnal munkát is vállalhatnak.

 

A pénzügyi-gazdasági képzések területén piacvezető, országos hálózattal rendelkező Perfekt Zrt. saját adataiból készített elemzése megállapítja, hogy a fiatalok egyre nyitottabbak az OKJ-s képzések iránt. A 18–25 éves korosztályban 2010 és 2013 között folyamatos növekedés volt tapasztalható az OKJ-s tanfolyamokra jelentkezők számában. Az elemzés szerint a 2010-es 5 százalékról tavaly már 20 százalékra emelkedett az OKJ-s képzésben részt vevő 18–25 év közötti fiatalok száma, és közöttük kiugróan emelkedett az érettségivel rendelkezők aránya.
Untitled-1
A Perfekt szerint azzal indokolható az érettségizettek növekvő érdeklődése az OKJ-s képzések iránt, hogy a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben sokan nagyobb biztonságban érzik magukat egy azonnali szakmát nyújtó bizonyítvánnyal a kezükben. További előnye az OKJ-s képzéseknek, hogy azokat a hallgatók akár néhány hónap alatt elvégezhetik, és ha úgy döntenek, utána még mindig továbbtanulhatnak.

„Nálunk továbbra is a pénzügyi-gazdasági képzések a legkelendőbbek, amelyek előnye, hogy a frissen érettségizettek éppúgy keresett szakmát kapnak pénzügyi vagy számviteli ügyintézőként, mint a szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkezők adótanácsadóként. Arra számítunk, hogy idén nyáron még a tavalyinál is több frissen érettségizett fiatal jelentkezik hozzánk” – mondta el Bársony Csaba, a Perfekt oktatási igazgatója.
Picture_1


Bár a tavaly szeptemberi változások okoztak átrendeződést az OKJ-s képzések között, továbbra is érdemes időt szakítani az elvégzésükre. Egyrészt a megfelelő szintű OKJ-s bizonyítvánnyal a felvételi pontszámításnál értékes pontokat szerezhetnek a résztvevők, másrészt ezzel munkát is vállalhatnak, amellyel nemcsak tanulmányaik finanszírozásához járulhatnak hozzá, de a gyakorlat a későbbi állások megszerzésénél is előnyt jelenthet.

Ha tehát az érettségi pontszámok nem garantálják a szeptemberi iskolakezdést az egyetemen, főiskolán, érdemes már most kinézni keresett szakmát adó képzést és megbízható képzőintézményt, hogy idejében lehessen jelentkezni a csoportokba.

A Perfekt Zrt.
A Perfekt Zrt. az NTK Oktatási Holding Zrt. tulajdonában van. A Perfekt Zrt. olyan oktató és kiadó vállalkozás, amely több mint 60 éve meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezető a pénzügyi-gazdasági és a társadalombiztosítási képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában. A Perfekt Zrt. országos hálózattal, minden megyeszékhelyen kihelyezett központtal rendelkezik, és komplex képzési szolgáltatást nyújt az oktatástól a tananyagellátáson át egészen a vizsgáztatásig.

www.perfekt.hu

www.facebook.com/PerfektKepzes

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.