2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

 

Díjátadó ünnepség az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában

 

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola országos versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákjai és felkészítő tanáraik munkájának elismerésére ünnepséget rendeztek június 14-én.

jun_16_erdos_IMG_1366A rendezvényt dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora nyitotta meg. A rektor felelevenítette az iskola alapítását, majd bemutatta az azt működtető Műszaki Informatikai Kart, amely a hosszú távú szakmai karrier lehetőségét biztosítja hallgatói számára. Ennek igazolása, hogy az Educatio felmérése szerint az itt végzett informatikusok átlagos kezdőfizetése a legmagasabb az összes intézmény összes szakja közül.

A diákokat és tanáraikat dr. Szarka László, a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeti főosztályvezetője köszöntötte, aki hangsúlyozta a tehetséggondozás fontosságát.

Piglerné dr. Lakner Rozália, a Műszaki Informatikai Kar dékánja kiemelte, hogy a tehetséggondozó iskola és tanári kara számos elismerést kapott az elmúlt évben, köztük a Tehetségek Szolgálatáért Közösségi Díjat.

Dr. Pintér Ferenc, az iskola igazgatója a diákok eredményességét ismertette. Az idei tanévben 57 középiskolából 267 diák vett részt a programban.jun_16_erdos_IMG_6782_k

Az Erdős Iskola diákjai hagyományosan jól szerepelnek a különböző nívós tanulmányi versenyeken. Az Arany Dániel Matematika Versenyen az iskola 33 diákja jutott döntőbe, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen pedig 28-an vettek részt. Kiemelkedő eredmény, hogy a gimnáziumi kategória első hét helyezettje az iskola diákja. A versenyeken elért kiváló eredményük elismeréseként oklevelet és könyvjutalmat vehettek át a tanévzáró ünnepségen. A diákok mellett a felkészítő tanárok áldozatos munkáját is jutalmazták, valamint megköszönték az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola oktatóinak részvételét a tehetséggondozásban.

A rendezvény kísérő programjaként a diákok betekintést nyerhettek a Műszaki Informatikai Kar szakmai műhelyeibe, ahol a gépi látással, informatikai biztonsággal, robotikával és logisztikai rendszerekkel ismerkedhettek meg. Emellett a középiskolások kötetlen beszélgetés keretében tanácsokat kaphattak a továbbtanulással és jövőbeli szakmai elképzeléseikkel kapcsolatban.

Az Erdős Iskoláról
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a minőségi oktatás jegyében egyedülálló, többszintű tehetséggondozó rendszert működtet. 2001-ben alapította az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolát azzal a céllal, hogy a matematikai és a műszaki pályára készülő középiskolás diákok tehetségének kibontakoztatását elősegítse. A veszprémi és szolnoki központú iskola országos beiskolázású, emellett diákjai egy része a határon túlról (Beregszászról, Érsekújvárról, Fülekről, Kassáról, Somorjáról és Tornaaljáról) érkezik, ami az iskola egyre növekvő súlyát mutatja. Az Erdős Iskolát a fiatal tehetségek felkarolásában végzett önzetlen és igen eredményes tevékenységéért a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2014-ben a Tehetségek Szolgálatáért Közösségi Díjban részesítette.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.