2022. január 18., kedd Piroska napja

 

Archívum

 

Újszerű tanulmányi verseny indul matematikai és természettudományos feladatokkal

Új típusú tanulmányi versenyt indít a GEOMATECH országos, közoktatási projekt. Az április 1-jén induló vetélkedő – amely az általános és középiskolások korosztályát célozza meg – egy olyan tanulmányi versenyt kíván meghonosítani Magyarországon, amely a diákok tantárgyi tudása mellett egyszerre fejleszti kommunikációs készségeiket, együttműködési kompetenciáikat, ezáltal szociális készségeiket is.

 

A BKF Kommunikációs Alapítvány, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, valamint a GeoGebra Nonprofit Kft. kezdeményezésében elindított projekt célja, hogy a közoktatásban részt vevő diákok megszeressék a matematikát és a természettudományos tárgyakat, így nagyobb arányban tanuljanak tovább ezeken a területeken. Ezt a szándékot támogatja az április 1-jén induló, általános és középiskolás diákokat megcélzó játék is.

 

A GEOMATECH egy játékos matematikai és természettudományos vetélkedő, nem szokásos tanulmányi verseny, így a szervezők nemcsak kiváló matematikus és fizikus palántákat várnak, hanem kreatív közösségeket is. A verseny során a gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy a feladatokat csapatban oldják meg, ezáltal nemcsak a tantárgyi, de a kommunikációs készségeiket, együttműködési kompetenciáikat is fejleszthetik, és ez alapvetően javíthatja szociális készségeiket is. Mindezt a GEOMATECH versenyek egyedi, játékos és kreatív módján tehetik meg, ahol a feladatok nem korlátozódnak a puszta megoldásra: a diákok számítógép- és eszközhasználatban, a csapatmunkában vagy akár a kísérletek útján is láttathatják, magyarázhatják, prezentálhatják a saját maguk elkészítette feladatokat, illetve az így elért eredményeiket.

 

Az 1–5 fős csapatok minden hónapban új feladatot kapnak korcsoportonkénti bontásban (1–12 évfolyam 6 korcsoportban), a feladatok elkészítéséhez pedig a világ egyik legnépszerűbb, ingyenes oktatási szoftverét, a GeoGebrát használják, amely könnyen kezelhető és látványos vizuális elemekkel segíti az elvont fogalmak, problémák megértését, játékosan fejleszti a diákok számítógépes ismereteit.

 

Versenyre az alábbi linkre kattintva vagy a vereseny@geomatech.hu címen lehet jelentkezni. A verseny szabályzatát, az első feladatokat és a fontos határidőket a szervezők e-mailben juttatják el az érdeklődő pedagógusok és csapatok számára.

 

A verseny a TÁMOP 3.1.12-12/1-2013-0001 kiemelt projekt támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.