2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

Bonifác nyomában… Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokság (MEFOB) a 24. Bosch Szarvasűzők keretében

Javier_Gonzalez_Pareja_egyetemi.vezetokkel_kissv75 kilométer lefutása 5 óra alatt – fiatalok újabb bizonyítékát adták annak, hogy ez lehetséges. Ráadásul bulihangulatban, vidáman, lelkesen és együtt. Csapatban. Így tették felsőoktatási hallgatók a Miskolci Egyetem méltán leghíresebb sporteseménye, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon, április 5-én, szombaton.

Az idei verseny újdonsága, hogy a Szarvasűzők a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerének része lett, mostantól az 1-es kategória, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség által meghirdetett Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság is egyben, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával. Ezzel csatlakozik a több mint 30 sportágban megrendezett MEFOB-ok köréhez.A hagyományok szerint kiemelkedően jó hangulatban rajtolt el Egerből a verseny szombat délelőtt, 64 csapat indulóival. Ekkora lendülettel a 8 fiú és 4 lány alkotta csapatok hősiesen állták a megpróbáltatást s futották váltóban a Bükki Nemzeti Parkon keresztül haladó, könnyűnek egyáltalán nem mondható távot. A fiatalok 12 különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszt tettek meg.A versenyzők nem bánták a terep nehézségeit, hiszen céljuk, az egyetemi-főiskolai bajnoki cím megszerzése, a Bükk-fennsík legfürgébb szarvasűzői cím elnyerése nagy dicsőség. Bizonyság a csapatmunka és az összetartozás ösztönző erejére is. Egymás buzdítása, támogatása rendre megújuló erőt, lendületet adott a sportbarátoknak.A miskolci szakaszon csatlakozott hozzájuk Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője, dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, illetve az intézmény több vezetője is.Szarvasuzok_2014_1_kissvA rangos esemény izzadságcseppjeit feledtette a kellemes tavaszi időjárás, s az együtt futás öröme, hangulata is. Ennek jegyében végül a Miskolci Egyetemig űzte Bonifácot a fiatalos lendület. A célban már együtt örült egymás és a másik sikerének, teljesítményének a csaknem 800 résztvevő és kísérőik. A hivatalos program lezárása után a versenyzők egy fergeteges, felejthetetlen hangulatú bulin felejthették a nap fáradalmait, és köthettek új, erősíthettek régi barátságokat a Miskolci Egyetemen.A 24. Bosch Szarvasűzők keretében megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB) az alábbi eredmények születtek (a versenyre a csapatok két kategóriában nevezhettek):

Szarvasuzok_2014_miskolci_rajt_kissvI. kategória (ebbe a kategóriába azok a csapatok tartoztak, akik egy egyetemet vagy főiskolát képviseltek)
1. helyezett
és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság aranyérmese, az országos bajnok: Pajzán Majális SZTE Sportközpont (Szegedi Tudományegyetem).
2. helyezett
és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság ezüstérmese: Gyermekláncfűrész (Debreceni Egyetem).
3. helyezett
és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság bronzérmese: ELTE-BEAC Gepárdok (Eötvös Loránd Tudományegyetem).II. kategória(ebbe a kategóriába a különböző egyetemek, főiskolák hallgatóiból álló csapatok tartoztak)gyoztes_pajzan_majalis
1. helyezett:
Díírhántörz
2. helyezett:
Söprő Szöcske
3. helyezett:
Szarvasüszök

További eredmények részletesen:
www.szarvasuzok.hu
 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.