2022. január 29., szombat Adél napja

 

Archívum

Animal Planet: új, interaktív gyermekmagazin játékos kedvű felfedezőknek

Animal_Planet_cimlapÁllatbarátoknak, játékos kedvű, kreatív felfedezőknek, az állat- és növényvilág, valamint a természettudományok iránt érde klődő általános iskolás gyermekeknek nyújt hasznos élményeket az új ismeretterjesztő magazin, az Animal Planet. Az első lapszám igazi különlegességet is tartogat, hiszen az olvasók maguk kelthetik életre a címlapon látható tigrist az okostelefon segítségével. A havonta megjelenő kiadvány célja, hogy megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel a Föld csodálatos állatvilágát.

Az Animal Planet magazin áprilisi címlapján valóban életre kelnek az állatok! Egy applikáció letöltése után az okostelefon segítségével láthatóvá válik, hogyan elevenedik meg és sétál keresztül egy valódi tigris az oldalon.

Az interaktív magazin különleges utazásra hívja a 6 és 14 év közötti általános iskolás gyermekeket. Azokhoz szól, akik kreatívak, szeretik a felfedezéseket, idejüket aktívan töltik és érdeklődnek a természettudományok iránt. Bemutatja és megszeretteti az állat- és növényvilágot, de nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, a környezettudatosságra is. A magazin látványos és informatív kiterjesztése az Animal Planet csatornának, érdekes és figyelemfelkeltő tartalmakkal.

Olvashatunk a lapban egy focizó elefántról, a világ legrondább állatáról és számos furcsa teremtményről. Segítséget kapunk a cicatartáshoz, és azt is megtudhatjuk, hogy hányféle tigris él a világban vagy miért annyira különleges és egyedi a fehér tigris. A magazinban egy különleges kísérlet is helyet kapott, amit ha elvégzünk, a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogy miért nem fáznak az állatok az Északi-sark környékén. A magazinban a komoly fejtörők és a sok érdekesség mellett két posztert is találnak az állatbarátok.

Az Animal Planet fotó- és rajzpályázatokkal, valamint állandó nyereményjátékokkal szeretné elérni, hogy a fiatalok aktívak legyenek, megmutassák saját magukat és kifejezzék kreativitásukat. A lap indulása alkalmából például három osztály nyerhet az Amazónia című film 3D-s vetítésére jegyet, ha egy Amazónia őserdejét ábrázoló montázst készít.

A gyermekeknek szóló lap minden hónapban megjelenik és a tervek szerint a tematika is folyamatosan bővülni fog. Az állatokkal készült közös fotók mellett hamarosan állatos történeteket is fogadnak a szerkesztők, így a legjobbak akár a magazin tudósítóivá is válhatnak. A kihívásokat kereső diákok pedig a lap Facebook-oldalán játszhatnak a legkülönfélébb ajándékokért.

Az Animal Planet magyarországi kiadója, a Formatex Kft. húszéves múlttal rendelkezik a játékpiacon. A cég 1995-ben alakult családi vállalkozásként alakult, a magyarországi játékpiacon működő cégek rangsorában a harmadik helyen áll, az általa forgalmazott márkák a legkeresettebbek között találhatók a magyar piacon. A Formatex számos márkát épített fel itthon, köztük a Bakugan, Moon Sand, Tech Deck, Aqua Beads, Fur Berries, Mighty Beanz, Terranator RC, Geomag, Sylvanian Families, Color Me Mine, Trash Pack és mások. Ma a cég által importált márkák a vezető helyen állnak a hipermarketek, játékbolthálózatok és a százötvennél is több független játékkereskedő és webáruház választékában, valamint több eladási ponton Csehország, Lengyelország és Szlovákia területén. A cég folyamatosan követi a világpiaci játéktrendeket, és ennek megfelelően alakítja ki sokszínű termékválasztékát az örökzöld, megújuló márkákból és a rövidebb élettartamú divatjátékokból.
 

(c) Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 2003-2009. Minden jog fenntartva.